.

   

   

  Ελληνικοί φορείς

  ministry

   

  ose

   

  eesty

  ergose

   
  gaiose


  diavgia logo2


  Μήνυμα Προέδρου

  Ο κλάδος των σιδηροδρομικών μεταφορών στην Ελλάδα της κρίσης αποτελεί τεράστια αναπτυξιακή πρόκληση, καθώς πρόκειται για τομέα σχεδόν πλήρως ανεκμετάλλευτο στη χώρα μας, που εμπεριέχει πολλαπλές δυνατότητες, προκειμένου να συντείνει στην προσπάθεια παραγωγικής ανασυγκρότησης, στην αύξηση της απασχόλησης και να συμβάλει δυναμικά στην άνοδο της οικονομίας της χώρας. Η γεωγραφική θέση της χώρας μας, η ανάπτυξη των λιμένων και των θαλάσσιων μεταφορών αποτελεί σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα για την παράλληλη ανάπτυξη του σιδηροδρομικού κλάδου ως αναπόσπαστο μέρος των συνδυασμένων μεταφορών.

  Η ρυθμιστική αρχή σιδηροδρόμων καλείται να διαδραματίσει έναν ιδιαίτερο ρόλο μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων στις σιδηροδρομικές μεταφορές. Αυτόν του θεματοφύλακα της ασφάλειας, της διαφάνειας, της δίκαιης και ίσης μεταχείρισης.

  Απώτερος στόχος είναι η διαμόρφωση και διασφάλιση των προϋποθέσεων που θα επιφέρουν αύξηση της συμμετοχής των σιδηροδρομικών μεταφορών στο σύνολο του κλάδου των μεταφορών, διαφανείς και αδιάβλητες διαδικασίες που θα παρέχουν τα εχέγγυα για προσέλκυση και δραστηριοποίηση περισσότερων επιχειρήσεων στον κλάδο και επομένως αναπτυξιακή ώθηση και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

  Στα πλαίσια αυτά δημιουργήθηκε ο ιστότοπος της ΡΑΣ, με στόχο την ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις που τελούνται στη σιδηροδρομική αγορά στην Ελλάδα και την Ευρώπη, την πληροφόρηση των επιχειρήσεων σχετικά με τις διαδικασίες που απαιτούνται, προκειμένου να δραστηριοποιηθούν στη σιδηροδρομική αγορά, καθώς και την ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματα των επιβατών και την αποδοχή παραπόνων.

  Η συμφωνία ορόσημο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 4ο σιδηροδρομικό πακέτο, με τα επακόλουθα οφέλη και δυνατότητες ανοίγει νέες προοπτικές τόσο για τις ευρωπαϊκές όσο και για την εγχώρια σιδηροδρομική αγορά. Η ασφάλεια στον κλάδο των σιδηροδρομικών μεταφορών, η βελτίωση των επιδόσεων, το βαθμιαίο άνοιγμα της αγοράς και του ανταγωνισμού, η αύξηση των επενδυτικών ευκαιριών με την ταυτόχρονη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ο ρόλος των σιδηροδρόμων στο στόχο για μείωση των ανθρακούχων εκπομπών είναι μερικές μόνο από τις προκλήσεις της νέας διοίκησης της Ρ.Α.Σ.

  Στρατηγικός στόχος αποτελεί η αύξηση του μεταφορικού έργου των σιδηροδρόμων, με ασφάλεια. Η επίτευξη του στόχου αυτού θα επιφέρει συνολική αύξηση του κοινωνικού οφέλους, καθιστώντας τον σιδηρόδρομο ένα ανταγωνιστικό μέσο των επιβατικών και εμπορευματικών μεταφορών, στρατηγικό πυλώνα της ανάπτυξης των συνδυασμένων μεταφορών, βασικό μέσο περιβαλλοντικής βελτίωσης και ατμομηχανή της πολυπόθητης ανάπτυξης και αύξησης της απασχόλησης.

  Η Πρόεδρος της ΡΑΣ

  Ιωάννα Τσιαπαρίκου

  Ευρωπαϊκοί φορείς

  mobility and transport  era


  IRG RAIL

  RailNetEurope logo.svg


  tenT 

  ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

  2018-01-30 Παρουσία της ΡΑΣ στη τελετή για τη θεμελίωση του Μουσείου Ολοκαυτώματος

  Η ΡΑΣ εκπροσωπούμενη από την πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της συμμετείχε μετά από πρόσκληση του προέδρου της ΓΑΙΟΣΕ κ.Α.Σχίζα, στην τελετή για τη θεμελίωση του Μουσείου Ολοκαυτώματος [...]

  2018-01-28 1η Επιτροπή Στρατηγικής του IRG-Rail Group για το 2018 στη Ρώμη

  Η ΡΑΣ εκπροσωπούμενη από τον αντιπρόεδρο της, συμμετείχε στην 1η Επιτροπή Στρατηγικής του IRG-Rail Group για το 2018,η οποία έλαβε χώρα στις 28 Ιανουαρίου στη Ρώμη..[...]

   


   


  Δικαιώματα των επιβατών


  rights

   Στοιχεία Επικοινωνίας

    Ρυθμιστική Αρχή 
    Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) 

    

  similar icons with these tags home house building 3 Σταδίου 33
  105 59 Αθήνα

  telephone icon 53591τηλ: 210 3860141
         210 3860142
              φαξ: 210 3860149

  email

     email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

   
  .

   

  © 2018 ΡΑΣ. All Rights Reserved.

  Βρείτε μας στο χάρτη

  Please publish modules in offcanvas position.