.

   

   

  Ελληνικοί φορείς

  ministry

   

  ose

   

  eesty

  ergose

   
  gaiose


  diavgia logo2


  Στόχοι-Όραμα

  Στόχοι

  Οι σημαντικότεροι στόχοι της ΡΑΣ είναι οι εξής:

  • Να εξασφαλίσει και να ενισχύσει την ανεξαρτησία της από τους εμπλεκόμενους στη σιδηροδρομική αγορά φορείς.
  • Να εξασφαλίσει τη δίκαιη εφαρμογή των αρχών του ελεύθερου ανταγωνισμού και της ίσης αντιμετώπισης χωρίς διακρίσεις των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη σιδηροδρομική αγορά στην Ελλάδα.
  • Να συμβάλλει με τις δράσεις της στο να καταστεί η σιδηροδρομική αγορά στην Ελλάδα «φιλική» στις εν δυνάμει ενδιαφερόμενες για πρόσβαση στην σιδηροδρομική υποδομή, εταιρείες.
  • Να συμβάλλει στην προώθηση των δυνατοτήτων και του μέλλοντος της σιδηροδρομικής αγοράς στην Ελλάδα.
  • Να συμβάλλει στην προσέλκυση εν δυνάμει ενδιαφερομένων επιχειρήσεων για να δραστηριοποιηθούν ως σιδηροδρομικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα.
  • Να συμβάλλει στην ανάπτυξη, βελτίωση, επέκταση και ελκυστικότητα της σιδηροδρομικής υποδομής στην Ελλάδα.
  • Να έχει συνεχώς μια ολοκληρωμένη εικόνα της κατάστασης της ελληνικής σιδηροδρομικής υποδομής και της κατανομής της χωρητικότητας σ’ αυτήν, έτσι ώστε να είναι σε θέση να εντοπίζει περιοχές που μπορεί να προκαλέσουν συμφόρηση κυκλοφορίας λόγω μειωμένων δυνατοτήτων σε σχέση με την ζήτηση και να διατυπώνει προτάσεις για μέτρα αύξησης της χωρητικότητας και πρόληψης της κυκλοφοριακής συμφόρησης.
  • Να έχει συνεχώς μια ολοκληρωμένη εικόνα των σιδηροδρομικών επιχειρήσεων που λειτουργούν ή σκοπεύουν να λειτουργήσουν στην Ελλάδα ώστε να εξασφαλίζει την δίκαιη και χωρίς διακρίσεις λειτουργία τους.
  • Να συμβάλλει στην καθιέρωση, στην ελληνική επιβατική σιδηροδρομική αγορά, της αίσθησης του πλήρους σεβασμού, απ’ όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, του επιβάτη και των δικαιωμάτων του, όπως αυτά περιγράφονται στον κανονισμό 1371/07 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  Όραμα

  Το όραμα της ΡΑΣ είναι να συμβάλλει σε μια συνεχώς εξελισσόμενη σιδηροδρομική αγορά στην Ελλάδα, που θα έχει μία σταθερά αυξανόμενη συμμετοχή στο συνολικό μεταφορικό έργο της χώρας, σε όφελος του πολίτη και του περιβάλλοντος.

  Ευρωπαϊκοί φορείς

  mobility and transport  era


  IRG RAIL

  RailNetEurope logo.svg


  tenT 

  ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

  2018-01-30 Παρουσία της ΡΑΣ στη τελετή για τη θεμελίωση του Μουσείου Ολοκαυτώματος

  Η ΡΑΣ εκπροσωπούμενη από την πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της συμμετείχε μετά από πρόσκληση του προέδρου της ΓΑΙΟΣΕ κ.Α.Σχίζα, στην τελετή για τη θεμελίωση του Μουσείου Ολοκαυτώματος [...]

  2018-01-28 1η Επιτροπή Στρατηγικής του IRG-Rail Group για το 2018 στη Ρώμη

  Η ΡΑΣ εκπροσωπούμενη από τον αντιπρόεδρο της, συμμετείχε στην 1η Επιτροπή Στρατηγικής του IRG-Rail Group για το 2018,η οποία έλαβε χώρα στις 28 Ιανουαρίου στη Ρώμη..[...]

   


   


  Δικαιώματα των επιβατών


  rights

   Στοιχεία Επικοινωνίας

    Ρυθμιστική Αρχή 
    Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) 

    

  similar icons with these tags home house building 3 Σταδίου 33
  105 59 Αθήνα

  telephone icon 53591τηλ: 210 3860141
         210 3860142
              φαξ: 210 3860149

  email

     email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

   
  .

   

  © 2018 ΡΑΣ. All Rights Reserved.

  Βρείτε μας στο χάρτη

  Please publish modules in offcanvas position.