Παρέμβαση της Προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων στο 24ο Πανελλήνιο Συνέδριο Logistics

Η παρέμβαση της Προέδρου της ΡΑΣ κ. Ιωάννας Τσιαπαρίκου, στο 24ο Πανελλήνιο Συνέδριο Logistics, καταγράφηκε από τους διοργανωτές ως σημαντική συμβολή στην πετυχημένη διεξαγωγή του Συνεδρίου Εφοδιαστικής Αλυσίδας με τίτλο «Leading Supply Chains in a disruptive world» που διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Logistics και πραγματοποιήθηκε 23 & 24 Σεπτεμβρίου 2022, στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Η Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων συμμετείχε στη συζήτηση με θέμα τα «Ελληνικά logistics – Μετατρέποντας την Ελλάδα σε πύλη εισόδου διεθνούς φορτίου». Κατά την παρέμβασή της τόνισε μεταξύ άλλων, πως το τρένο και οι σιδηροδρομικές μεταφορές εν γένει, «αποτελεί τον πλέον αξιόπιστο συνεργάτη». Γεγονός, που όπως είπε, «αναγνωρίζεται από όλες τις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα».

Η κ. Τσιαπαρίκου τόνισε επίσης ότι τα Logistics αποτελούν έναν από τους πιο νευραλγικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, ο οποίος βρίσκεται στην πρωτοπορία των επιχειρηματικών εξελίξεων παγκοσμίως, με καθοριστικό ρόλο στην παραγωγική δραστηριότητα και δη, στην ανάπτυξη της βιομηχανίας και της μεταποίησης

Υπό αυτό το πρίσμα, η κ. Τσιαπαρίκου εξήγησε πως σιδηρόδρομος υπηρετεί σήμερα αυτήν την πρωτοπορία στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επιχειρείν: «Ο σιδηρόδρομος, αποτελεί το πλέον πράσινο δίκτυο μεταφορών και μπορεί να υπηρετήσει τη διεθνή τάση του εφοδιαστικού οικοσυστήματος, το οποίο τα τελευταία χρόνια αναζητεί πράσινες λύσεις μέσω και της ψηφιοποίησης πολλών λειτουργιών του». Πρόσθεσε, ότι «Η γέννηση του κλάδου των green logistics ήταν το αποτέλεσμα της διογκούμενης απαίτησης για έλεγχο των τρόπων με τους οποίους οι παγκοσμιοποιημένες εφοδιαστικές αλυσίδες επιδρούν στο περιβάλλον». Υπογραμμίζοντας, πως το τρένο μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση.

«Με λίγα λόγια, το διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον που υπάρχει για το σιδηροδρομικό εμπορευματικό έργο συνδέεται με το νέο προσανατολισμό των εφοδιαστικής αλυσίδας, για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς μέσω βιώσιμων επιχειρηματικών επιλογών», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος η Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων, εξήγησε, ότι «η ΡΑΣ προσπαθεί στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, να εξαλείψει τα εμπόδια εισόδου στη σιδηροδρομική αγορά. Η έλλειψη μηχανοδηγών, ήταν ένα από αυτά», είπε χαρακτηριστικά. Δείγμα γραφής προς αυτή την κατεύθυνση, «οι ταχύτατες διαδικασίες διεξαγωγή εξετάσεων των 74 νέων υποψήφιων μηχανοδηγών, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν μόλις πέντε μέρες μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους», δίνοντας άμεση λύση στις επείγουσες ανάγκες που υπήρχαν για προσωπικό στη σιδηροδρομική αγορά.

Τις ευχαριστίες για τη συμμετοχή και τη συνεισφορά της στο δημόσιο διάλογο μέσω της συμμετοχής στο 24ο Πανελλήνιο Συνέδριο Logistics, μετέφερε με επιστολή του ο Πρόεδρος του Δ.Σ του EEL Dr Βασίλης Ζεϊμπέκης, ο οποίος τόνισε τα εξής:

Αγαπητή κυρία Τσιαπαρίκου,

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Logistics (EEL) και της Οργανωτικής Επιτροπής του 24ου Πανελληνίου Συνεδρίου Logistics, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την τιμή που μας κάνατε να συμμετάσχετε με ομιλία στο Συνέδριό μας, το οποίο έλαβε χώρα στην Αθήνα στις 23 & 24 Σεπτεμβρίου 2022, στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Το Συνέδριο με τίτλο «Leading Supply Chains in a disruptive world» αποτελεί το αποκορύφωμα της συνεχούς προσπάθειας για την ανάπτυξη και προώθηση της επιστήμης των Logistics στη χώρα μας από την Ελληνική Εταιρεία Logistics, καταγράφοντας τις εξελίξεις στο κλάδο μας αλλά και τις προοπτικές προώθησης της Ελλάδος σε κεντρικό διαμετακομιστικό κόμβο στη λεκάνη της Μεσογείου.

Με την ενεργή συμμετοχή σας, συμβάλλατε στην επιτυχημένη διεξαγωγή μιας διοργάνωσης που προάγει την επιστήμη των logistics και τονίζει τη σημασία του κλάδου για την ανάπτυξη της οικονομίας και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της χώρας μας.

Σας ευχαριστούμε θερμά και σας ευχόμαστε ό,τι καλύτερο για το επαγγελματικό και προσωπικό σας μέλλον.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Δρ Βασίλης Ζεϊμπέκης

ras-el-imageras-el-image
X