Η ΡΑΣ στην υποδοχή του τρένου «Connecting Europe Express»

Στην υποδοχή του τρένου «Connecting Europe Express» παραβρέθηκε το προεδρείο της  Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων.

 Η Πρόεδρος της ΡΑΣ κ. Ιωάννα Τσιαπαρίκου και ο Αντιπρόεδρος κ. Κώστας Γεωργόπουλος, έδωσαν τον παρών στην εκδήλωση υποδοχής του τρένου  «Connecting Europe Express», στην Αθήνα, μία εμβληματική πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το «2021- Ευρωπαϊκό Έτος Σιδηροδρόμων.

Το  τρένο, σε μία συμβολική διαδρομή,  που ξεκίνησε στις 2 Σεπτεμβρίου 2021, θα διασχίσει 26 ευρωπαϊκές χώρες και θα σταθμεύει σε 40 πόλεις, ολοκληρώνοντας το ταξίδι του στο Παρίσι, προβάλλοντας μ΄αυτόν τον συμβολικό τρόπο, τη σημαντική συνεισφορά του Σιδηροδρόμου στις  Μεταφορές, αλλά και το θετικό περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.

Η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων συμμετέχει ενεργά στις εκδηλώσεις, τα συνέδρια και τις δραστηριότητες που αναδεικνύουν τη δυναμική του Σιδηροδρόμου να συνδέει επιβάτες και επιχειρήσεις.

Υποστηρίζει επίσης ενεργά την  κυρίαρχη στόχευση της Ευρώπης  να αναδειχτούν τα οφέλη των σιδηροδρομικών επιβατικών και εμπορικών μεταφορών, ως ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος μετακίνησης, ο οποίος υπηρετεί τις βασικές αρχές που θέτει η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, για ασφαλής, έξυπνη και βιώσιμη κινητικότητα.

Μετά την  εκδήλωση υποδοχής του τρένου στην Αθήνα  στην οποία συμμετείχε το Προεδρείο της ΡΑΣ, στο Connecting Europe Express,  επιβιβάστηκαν σήμερα 15 Σεπτεμβρίου 2021,  μέλη του Προεδρείου και στελέχη της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων,  για να ταξιδέψουν μέχρι και τη Θεσσαλονίκη από όπου το «Connecting Europe Express» θα αναχωρήσει στη συνέχεια για τον επόμενο ευρωπαϊκό σταθμό. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, οι εκπρόσωποι της ΡΑΣ θα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Σιδηροδρόμου πάνω σε ζητήματα κοινού προβληματισμού ασφάλειας, ανάπτυξης και διαλειτουργικότητας

 Σημειώνεται τέλος, ότι η  Αθήνα υποδέχτηκε το Ευρωπαϊκό Τρένο, σε μία ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον ΟΣΕ στο Σιδηροδρομικό Πολιτιστικό Πολυχώρο  «το Τρένο στο Ρουφ ». Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν ομιλίες και χαιρετισμοί από τον  Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, τον Πρόεδρο του ΟΣΕ κ. Σπύρο Πατέρα, τον  Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  για την προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής και Εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν κ. Μαργαρίτη Σχοινά και τον Διευθυντή της DG ΜOVE  κ. Herald Ruuters.

ras-el-imageras-el-image
X