Ολοκλήρωση της διαδικασίας πιστοποίησης της αμαξοστοιχίας ETR 470 της Εταιρείας TRENITALIA S.p.A

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία πιστοποίησης της αμαξοστοιχίας ETR 470 της Εταιρείας TRENITALIA S.p.A

Η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων ανακοινώνει την ολοκλήρωση αξιολόγησης της αίτησης V-20210428-006 που κατέθεσε η Εταιρεία TRENITALIA S.p.A και αφορά την πιστοποίηση της αμαξοστοιχίας ETR 470.

Η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων προχώρησε σε ενδελεχή έλεγχο της υποβληθείσας αίτησης δίνοντας έμφαση στα προβληματικά σημεία που εντόπισε, μεταξύ των οποίων και η εγκατάσταση του συστήματος αμμοδιασποράς στις δύο κινητήριες μονάδες του προς έγκριση οχήματος.

Μετά από την υποβολή όλων των επικαιροποιημένων εγγράφων από την TRENITALIA S.p.A σχετιζόμενα με τα προαναφερθέντα ζητήματα ασφάλειας που έθεσε η ΡΑΣ, οι αξιολογητές της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων προχώρησαν εκ νέου σε λεπτομερή έλεγχο του φακέλου.

Η διαδικασία αξιολόγησης ολοκληρώθηκε εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος, με βάση την τελευταία παράταση που δόθηκε. Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της αξιολόγησης, ο φάκελος της υποβληθείσας αίτησης είναι πλήρης, όσον αφορά στα προβλεπόμενα της σχετικής ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας.

Η απόφαση της Ολομέλειας

Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών αξιολόγησης του φακέλου της Εταρείας TRENITALIA S.p.Α, η Ολομέλεια της ΡΑΣ αποφάσισε να προχωρήσει στις παρακάτω ενέργειες με τις οποίες ολοκληρώνεται η διαδικασία πιστοποίησης της αμαξοστοιχίας ETR 470.

  • Να εξουσιοδοτήσει την Πρόεδρο της ΡΑΣ κ. Ιωάννα Τσιαπαρίκου να υπογράψει την απόφαση χορήγησης έγκρισης οχήματος για διάθεση στην αγορά καθώς και της έγκρισης τύπου οχήματος.
  • Να χορηγήσει έγκριση οχήματος για διάθεση στην αγορά καθώς και έγκριση τύπου, στο όχημα.
  • Να εντέλει τους αξιολογητές της ΡΑΣ να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου καταχωρίσουν το όχημα στα σχετικά μητρώα, ήτοι το Ευρωπαϊκό Μητρώο Εγκεκριμένων Τύπων Σιδηροδρομικών Οχημάτων και στο Εθνικό Μητρώο Οχημάτων.
ras-el-imageras-el-image
X