ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣΕΞΕΤΑΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΩΝ – ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΩΝ ΕΞΕΤΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΤΗΡΕΙ Η ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ (ΡΑΣ) ΠΡΟΣ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ Ν. 3911/2011 (Α’ 12)

Η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (Ρ.Α.Σ.)

Έχοντας υπόψη:

  • Τις διατάξεις:

α)           των άρθρων 20 και 25 του ν. 3911/2011(Α’ 12’) «Πιστοποίηση μηχανοδηγών και άλλες διατάξεις», με τον οποίο εναρμονίστηκε η ελληνική νομοθεσία με την Οδηγία 2007/59/ΕΚ (EE L 315/51 της 3.12.2007) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 23ης Οκτωβρίου 2007 σχετικά με την πιστοποίηση του προσωπικού οδήγησης μηχανών έλξης και συρμών στο σιδηροδρομικό σύστημα της Κοινότητας», όπως ισχύει

β)           του άρθρου 76 του ν. 4530/2018 (Α’ 59) «Ρυθμίσεις θεμάτων μεταφορών και άλλες διατάξεις».

γ)            της υπ. αριθμ. 9442/14.01.2019 (Β’ 359) Απόφασης της ΡΑΣ με τίτλο: «Καθορισμός προσόντων, όρων και προϋποθέσεων χορήγησης της αρχικής αναγνώρισης και της ανανέωσής της των εξεταστών των κέντρων εκπαίδευσης και κατάρτισης μηχανοδηγών και υποψηφίων μηχανοδηγών».

2) Τη με αρ.πρωτ.9687/18.02.2019 Απόφαση της Προέδρου για την συγκρότηση της Επιτροπής της παρ.3 του άρθρου 4 της με αρ. πρωτ. 9442/14.01.2019 (ΑΔΑ: 75ΖΞΟΚΠ2-4ΣΙ).

3) Το γεγονός ότι η αναγνώριση των προσώπων ως Εξεταστές Μηχανοδηγών και Υποψήφιων Μηχανοδηγών (εφεξής «Εξεταστές Μηχανοδηγών»), διασφαλίζει την συμμόρφωσή τους προς τις οριζόμενες από το ευρωπαϊκό και εθνικό θεσμικό πλαίσιο προϋποθέσεις.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

Προσκαλούμε ενδιαφερόμενους, που διαθέτουν τα απαραίτητα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, σύμφωνα με την Απόφαση της ΡΑΣ 9442/14.01.2019 (Β’ 359), να υποβάλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ένταξή τους στο Μητρώο Εξεταστών Μηχανοδηγών (εφεξής «Μητρώο»), που θα καταρτίσει και θα τηρεί η ΡΑΣ.

 

Αιτήσεις – Περίοδος υποβολής αιτήσεων και Δικαιολογητικά συμμετοχής:

Κάθε ενδιαφερόμενος πρέπει να υποβάλει ή να ταχυδρομήσει με απόδειξη, στο Πρωτόκολλο της Ρ.Α.Σ. (οδός Σταδίου 33 – Τ.Κ. 10559, Αθήνα, 7ος όροφος) Φάκελο που θα περιλαμβάνει:

  • Υπογεγραμμένη Αίτηση Υποψηφιότητας στην οποία, μεταξύ άλλων, θα απαριθμούνται τα υποβαλλόμενα δικαιολογητικά. Στην Αίτησή του ο ενδιαφερόμενος σημειώνει, στο αντίστοιχο πεδίο, τον τομέα ή τους τομείς ικανοτήτων, στον οποίο επιθυμεί να αναγνωρισθεί η επάρκειά του,
  • Τα σχετικά δικαιολογητικά.

Σημ: Υπόδειγμα Αίτησης Υποψηφιότητας διατίθεται σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή στα γραφεία της Ρ.Α.Σ και στην ιστοσελίδα της (βλ. Παράρτημα Ι της παρούσης).

Τα δικαιολογητικά, τα οποία θα συνοδεύουν την Αίτηση Υποψηφιότητας προς απόδειξη των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων του υποψηφίου, παρατίθενται αναλυτικά στηνΑπόφαση της ΡΑΣ 9442/14.01.2019.

Διόρθωση ή συμπλήρωση τυχόν ελλειπόντων δικαιολογητικών, επιτρέπεται, εντός 5 ημερών, από τη ζήτησή τους από την Αρχή. Σε περίπτωση που δεν προσκομισθούν, ο υποψήφιος τίθεται εκτός διαδικασίας και η αίτησή του απορρίπτεται.

Διαδικασία αξιολόγησης αιτήσεων:

  1. Η ΡΑΣ πραγματοποιεί έλεγχο πληρότητας και συμβατότητας των υποβληθεισών αιτήσεων και εκδίδει απόφαση με τον πίνακα των αναγνωρισμένων Εξεταστών Μηχανοδηγών και σχετικές βεβαιώσεις (δηλώσεις) αναγνώρισης Εξεταστών Μηχανοδηγών. Σε περίπτωση αρνητικής αξιολόγησης σχετική αιτιολογημένη απόφαση θα κοινοποιείται στον ενδιαφερόμενο.
  2. Η δήλωση αναγνώρισης έχει διάρκεια ισχύος ενός (1) έτους και δύναται να ανανεώνεται, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 7 της Απόφασης της ΡΑΣ. Υπόδειγμα Αίτησης Ανανέωσης Δήλωσης Αναγνώρισης Εξεταστή Μηχανοδηγού παρατίθεται στο Παράρτημα ΙΙ της παρούσης.
  3. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης και αναγνώρισης Εξεταστών Μηχανοδηγών, ο εξεταστής, με έναν μοναδικό κωδικό, εντάσσεται στο Μητρώο, το οποίο δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της ΡΑΣ.
  4. Οι εγγεγραμμένοι στο Μητρώοεξεταστές οφείλουν, για όλο το χρονικό διάστημα που ισχύει η αναγνώρισή τους από την Αρχή, να ενημερώνουν µε δική τους ευθύνη και επιμέλεια, για οποιαδήποτε αλλαγή των στοιχείων τους ή για τη μη πλήρωση πλέον των προϋποθέσεων αναγνώρισής τους.
  5. Η διαγραφή από το Μητρώομπορεί να γίνει, με απόφαση της Ολομέλειας, είτε α) µε έγγραφη Υπεύθυνη Δήλωση του ενδιαφερόμενου είτε β) αυτοδίκαια αν δεν πληροί πλέον τις προϋποθέσεις πιστοποίησης.

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να αναζητήσετε στην Απόφαση της ΡΑΣ 9442/14.01.2019.

Αντικείμενο των Αναγνωρισμένων Εξεταστών Μηχανοδηγών:

Οι αναγνωρισμένοι Εξεταστές Μηχανοδηγών, που θα ενταχθούν στο Μητρώο, θα έχουν την υποχρέωση για τη διενέργεια αμερόληπτων εξετάσεων του άρθρου 25, για την επιτήρησή τους και για τη βαθμολόγηση των μηχανοδηγών και υποψήφιων μηχανοδηγών, όπως αυτές θα καθορίζονται εξειδικεύονται στον Οδηγό Σπουδών για την άδεια μηχανοδηγού ή/και στα Προγράμματα Κατάρτισης για τα πιστοποιητικά μηχανοδηγού (υποδομή και τροχαίο υλικό), που διαθέτει κάθε αναγνωρισμένο από τη ΡΑΣ Εκπαιδευτικό Κέντρο που παρέχει εκπαίδευση σε μηχανοδηγούς και υποψήφιους μηχανοδηγούς.

Η παρούσα Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος θα αναρτηθεί στον κόμβο «Διαύγεια» σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.3861/2010 (Α’ 112) και στην ιστοσελίδα της ΡΑΣ (www.ras-el.gr).

Προς διευκόλυνση των ενδιαφερομένων η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος θα διατίθεται και από τα γραφεία της Αρχής (οδός Σταδίου 33 – Τ.Κ. 10559 , Αθήνα, 7ος όροφος).

Η Πρόεδρος

Ιωάννα Τσιαπαρίκου

1. Παράρτημα Ι– Αίτηση  Υποψηφιότητας

2. Παράρτημα ΙI– Αίτηση  Ανανέωσης Δήλωσης Αναγνώρισης Εξεταστή Μηχανοδηγού Ανανέωσης Δήλωσης Αναγνώρισης Εξεταστή Μηχανοδηγού

3.  Απόφαση ΡΑΣ για αναγνώριση εξεταστών μηχανοδηγών

ras-el-imageras-el-image
X