ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΚ ΟΣΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΩΝ 2020

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Αγαπητοί υποψήφιοι,

Το Εκπαιδευτικό μας Κέντρο διαθέτει σχέδιο υγειονομικής  προστασίας, που ρυθμίζει τα πιο σημαντικά θέματα υγιεινής για την αποφυγή διασποράς του Covid-19. Είναι σημαντικό οι εξεταζόμενοι να λάβουν σοβαρά υπόψη τις παρακάτω οδηγίες και να τις εφαρμόζουν.

•Κρατήστε τουλάχιστον 1,5 μέτρο απόσταση από άλλα άτομα

•Μην αγγίζετετο πρόσωπο με τα χέρια σας

•Δεν αγγίζουμε, δεν αγκαλιαζόμαστε και δεν κάνουμε χειραψίες

•Εφαρμόζουμε καλή υγιεινή των χεριών (π.χ. πριν από την είσοδο στο εκπαιδευτικό κέντρο, πριν και μετά τη χρήση της τουαλέτας και πριν από την τοποθέτηση και μετά την αφαίρεση μιας προστατευτικής μάσκας)

•Η υγιεινή των χεριών πραγματοποιείται με το πλύσιμο των χεριών με σαπούνι για 20-30 δευτερόλεπταή, εάν δεν είναι δυνατόν, με την απολύμανση των χεριών

•Μην αγγίζετε με όλο το χέρι ή τα δάχτυλά σας αντικείμενα όπως πόμολα ή κουμπιά ανελκυστήρα.  Αν χρειάζεται, χρησιμοποιήστε, αν είναι δυνατόν, τους αγκώνες

•Όταν βήχετε ή φτερνίζεστε, κρατήστε τη μεγαλύτερη δυνατή απόσταση από άλλους ανθρώπους. Τα θρανία στις αίθουσες είναι τοποθετημένα σε απόσταση μεταξύ τους και υπάρχει όριο μαθητών ανά αίθουσα. Πριν από την έναρξη της εξέτασης γίνεται αερισμός των αιθουσών μέσω πλήρως ανοιχτών παραθύρων για αρκετά λεπτά . Όλες οι επιφάνειες επαφής χεριών, π.χ. πόμολα και κάγκελα, θρανία καθαρίζονται και απολυμαίνονται επαρκώς. Σε όλο το κτήριο αλλά και στις αίθουσες διατίθενται επαρκείς ποσότητες απολυμαντικού. Σε όλες τις τουαλέτες διατίθενται επαρκείς διανομείς υγρών σαπουνιών και πετσέτες μιας χρήσης. Παρακαλούμε να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει συνωστισμός στις τουαλέτες.

Οι εξεταζόμενοι θα πρέπει να προσέλθουν στο Εξεταστικό Κέντρο 45 λεπτά πριν την ώρα εξέτασης και να συγκεντρωθούν στον εξωτερικό χώρο του Κέντρου. Εάν έχετε συμπτώματα (π.χ. πυρετό , ξηρό βήχα, αναπνευστικά προβλήματα, απώλεια γεύσης οσμής, πονόλαιμο, πόνους στο σώμα, κοιλιακό άλγος, ναυτία, εμετό, διάρροια) μείνετε στο σπίτι. Στην είσοδο του Κέντρου, αλλά και στις καθορισμένες αίθουσες θα βρίσκονται αναρτημένοι ονομαστικοί κατάλογοι υποψηφίων κατ’ αλφαβητική σειρά. Οι εξεταζόμενοι θα εισέλθουν στο κτήριο ανά δυάδες και θα λάβουν οδηγίες για να μεταβούν στην αίθουσα στην οποία θα γίνει η γραπτή τους εξέταση. Στους κοινόχρηστους χώρους του κτηρίου, η μάσκα είναι υποχρεωτική. Δεν είναι απαραίτητο να φοράτε μάσκες κατά τη διάρκεια της εξέτασης. Όλοι οι εξεταζόμενοι θα πρέπεινα έχουν μαζί τους ατομική μάσκα προστασίας, μπλε στυλό, Αστυνομική Ταυτότητα και εφόσον επιθυμούν ατομικό αντισηπτικό.Πριν την είσοδό τους στην αίθουσα, θα αφήσουν σε ενδεδειγμένο χώρο όλα τα προσωπικά τους είδη (τσάντες, κινητά, βιβλία, σημειώσεις ,κλπ) πλην του στυλό, της Αστυνομικής Ταυτότητας, της μάσκας προστασίας και του ατομικού αντισηπτικού. Οι Επιτροπή Εξετάσεων Θεωρητικού Μέρους, η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων, οι Παρατηρητές της ΡΑΣ και όσοι συμμετέχουν στη διεξαγωγή των εξετάσεων και αναγράφονται στις σχετικές αποφάσεις της ΡΑΣ, θα συγκεντρωθούν στο Αμφιθέατρο. Η είσοδος στο Κέντρο επιτρέπεται αποκλειστικά στους συμμετέχοντες στις εξετάσεις. Κατά τα λοιπά ισχύουν τα αναφερόμενα στην Απόφαση 10720/15-7-2019 (ΦΕΚ 2962/Β/18-7-2019) της Ρυθμικής Αρχής Σιδηροδρόμων.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας!

Ευχόμαστε σε όλους τους υποψήφιους καλή επιτυχία!

ras-el-imageras-el-image
X